Asennusohjeet

Kilvissä voit valita kiinnitystavaksi liiman, ruuvit tai naulat. Jos kiinnität kilven kiveen, suosittelemme liimausta. Sopivat liimat ovat yleensä saatavilla 300 ml:n tuubeissa, mutta valitettavasti meillä ei ole mahdollisuutta toimittaa sopivaa liimaa tilauksen yhteydessä. Voit löytää hyviä liimoja paikkakuntasi rautakaupoista.

Liimaus:

Kilven takapuolella on kaksipuolinen teippi auttamassa liimausta. Jos pinta on tasainen, kilvet kestävät yleensä paikallaan pelkällä teipillä.

Valmistelu: Puhdista pinta, johon aiot asentaa kilven, huolellisesti poistamalla mahdolliset lika, pöly ja rasva. Tämä varmistaa, että liima tarttuu kunnolla pintaan.

Levitä liimaa: Levitä liimaa pieninä palloina kilven takapuolelle. Älä käytä liikaa liimaa, varmista että liimapallot eivät ole liian lähellä reunaa.

Aseta paikoilleen: Aseta kilpi varovasti haluttuun paikkaan ja paina sitä kevyesti alaspäin, jotta se tarttuu pintaan. Paina kilpeä paikoilleen useita sekunteja tai niin kauan kuin liiman ohjeissa neuvotaan.

Sopivat liimat löydät esimerkiksi K-Raudasta. Noudata valitsemasi liiman käyttöohjeita, liimauslämpötilan on tärkeää huomioida. Älä käytä silikonipohjaisia liimoja kivelle.

Ruuvikiinnitys:

Merkitse paikka: Käytä lyijykynää tai maalarinteippiä merkitäksesi paikan, johon haluat asentaa kilven. Käytä mahdollisesti vesivaakaa varmistaaksesi, että merkintä on suorassa.

Kiinnitä kiinnitysruuvit: Kiinnitä ruuvit tai kiinnikkeet paikalleen merkinnän mukaisesti. Käytä tarvittaessa poraa asentaaksesi reiät, joihin kiinnikkeet kiinnitetään.

Kiinnitä kilpi: Aseta kilpi varovasti paikoilleen kiinnikkeiden päälle ja kiinnitä se ruuveilla tai kiinnikkeillä. Varmista, että kilpi istuu tiukasti ja tasaisesti paikoillaan.

Viimeistely: Tarkista vielä kerran, että messinkikilpi on asennettu suorassa ja tasaisesti. Pyyhi mahdolliset sormenjäljet tai lika kilveltä, jotta se näyttää siistiltä.

Naulakiinnitys:

Naulat voi lyödä suoraan kilven rei’istä, jos materiaali, mihin olet kiinnittämässä, on kovaa puuta  suosittelemme poraamaan esireiät kilpeen. Käytä 2 millimetrin poranterää porataksesi reiät kilpeen ennen naulojen asettamista. Tämä auttaa välttämään kilven vaurioitumisen ja helpottaa naulojen upottamista.

Voit käyttää kilven päällä suojaa, esimerkiksi maalarinteippiä, jos haluat suojata kilven pintaa naulattaessa tai porattaessa reikiä. Tämä auttaa välttämään naarmuja tai muita vaurioita kilven pinnassa. Kiinnitä teippi varovasti kilven päälle ennen työskentelyn aloittamista ja poista se sitten kun olet valmis.