Hoito-ohjeet

Kaikki valmistamamme kilvet ovat säänkestäviä. Ulkona kilvet altistuvat usein äärimmäisille sääolosuhteille, kuten UV-säteilylle, ilmansaasteille, lialle, lumelle ja kosteudelle. Nämä sääolosuhteet ovat erityisen haastavia lakatuille kilville. Parhaiten näitä sääolosuhteita kestävät yleensä ruostumattomasta teräksestä valmistetut kilvet.

Hoito voi auttaa suojaamaan kilpiä näiltä elementeiltä.

Ruostumaton teräs

(RTS) kilvet ovat erittäin kestäviä säänvaihteluille, eikä niissä ole pintoja, kuten pinnoitteita tai päällysteitä, jotka voisivat altistua vaurioille. Ruostumaton teräs on luonnostaan erittäin kestävä materiaali, joka kestää hyvin kosteutta, UV-säteilyä ja muita ympäristötekijöitä. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan ulkokilpiin, joita käytetään ulko-olosuhteissa.

Ruostumaton teräs on myös helppo pitää puhtaana ja huoltaa, ja se säilyttää hyvin ulkonäkönsä ja ominaisuutensa vuosien varrella. Sillä on myös korkea korroosionkestävyys, mikä tarkoittaa, että se ei ruostu tai vaurioidu helposti kosteuden tai muiden ympäristötekijöiden vaikutuksesta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ruostumaton teräs on erittäin kestävä ja säänkestävä materiaali, joka sopii erinomaisesti ulkokilpiin ilman mitään erillisiä pinnoitteita tai päällysteitä. Kilven hoito on suhteellisen helppoa ja sitä voidaan ylläpitää seuraavien ohjeiden avulla:

 1. Puhdistus: Puhdista ruostumaton teräskilpi  pehmeällä liinalla tai sienellä, joka on kostutettu miedolla saippuavedellä. Vältä hankaavia puhdistusaineita tai teräsvillaa, jotka voivat naarmuttaa pintaa.
 2. Kuivaus: Kuivaa kilpi huolellisesti puhdistuksen jälkeen pehmeällä liinalla tai pyyhkeellä, jotta estetään veden jättämät jäljet tai tahrojen muodostuminen.
 3. Ruostumattoman teräksen kilpi ei yleensä tarvitse erillistä suojausta, mutta jos haluat suojata sitä ympäristön haitallisilta vaikutuksilta, voit harkita ruostumattoman teräksen suojaaineen käyttöä.

Messinki:

Messinkikilven hoito voi auttaa säilyttämään sen kauniin ulkonäön ja estämään hapettumisen. Tässä on joitakin yleisiä ohjeita messinkikilven hoitoon:

 1. Puhdistus: Puhdista messinkikilpi säännöllisesti pehmeällä liinalla tai sienellä, joka on kostutettu kevyesti vedellä. Vältä voimakkaita puhdistusaineita tai aineita, jotka voivat vahingoittaa lakkaa. Tarvittaessa voit käyttää mietoa saippuavettä. Varmista, että pinta pyyhitään kuivaksi puhdistuksen jälkeen.

  Kiillotus ja hoito: Vältä messinkipuhdistusaineiden tai kiillotusaineiden käyttöä, sillä ne voivat vahingoittaa lakattua pintaa. Sen sijaan käytä varovaisesti mietoja puhdistusaineita tai vettä, jos puhdistus on tarpeen. Voit myös suojata pintaa, laittamalla lakkaa muutaman vuoden välein.

  Näiden ohjeiden avulla voit pitää messinkikilvet puhtaina ja hyvässä kunnossa ilman, että vahingoitat lakkapintaa.

  Ymmärrettävästi, on tärkeää asentaa messinkikilpi siten, että se ei altistu äärimmäisille sääolosuhteille, kuten lumelle ja kosteudelle, jotka voivat vahingoittaa kilven lakkausta.

Alumiini:

Alumiini voi hapettua kaiverrusten kohdalta, kilven pinta on anodisoitua,  Hapettuminen voi aiheuttaa alumiinipinnan muuttumisen harmaaksi tai jopa valkoiseksi ja aiheuttaa karheutta pinnalla. Tässä on joitakin tapoja käsitellä alumiinin hapettumista:

 1. Puhdistus: Puhdista hapettunut alumiinipinta ensin huolellisesti poistamalla kaikki lika ja irtonainen materiaali. Voit käyttää mietoa saippuaa ja vettä tai erityistä alumiinipuhdistusainetta. Harjaa tai hankaa aluetta varovasti pehmeällä harjalla tai liinalla.

Kivi / marmori:

Kivi- ja marmorikilvet ovat kauniita ja kestäviä ja pinnottamattomia vaihtoehtoja, ja niiden hoitaminen auttaa säilyttämään niiden ulkonäön ja kestävyyden. Tässä on muutamia ohjeita kivi- ja marmorikilpien hoitoon:

 1. Puhdistus: Puhdista kivi- tai marmorikilpi säännöllisesti pehmeällä liinalla tai sienellä, joka on kostutettu vedellä ja miedolla saippuavedellä. Vältä happamia tai voimakkaita puhdistusaineita, jotka voivat vahingoittaa kiven pintaa.

Muovi:

Muovikilvet on valmistettu säänkestävästä kaiverrusmuovista, joka on suunniteltu kestämään ulkoisia sääolosuhteita. Muovin puhdistuksessa on tärkeää välttää liuottimien käyttöä, sillä ne voivat vahingoittaa muovipintaa. Sen sijaan suositellaan käyttämään ensisijaisesti mietoa saippuavettä.